Svet

AMERIKA U PANICI, POSLALA HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA U RUSIJI! "Odmah napustite zemlju, zbog nepredvidivih posledica"

Autor Uroš Matejić

Američka ambasada u Moskvi je poslala hitno upozorenje svojim građanima u Rusiji.

Izvor: Twitter/screenshot/Flash_news_ua/YouTube/screenshot/news.com.au

SAD su poručile svojim građanima da odmah napuste Rusiju zbog rata u Ukrajini i rizika da postanu žrtve proizvoljnog hapšenja ili uznemiravanja od strane ruskih agencija. U saopštenju američke ambasade u Moskvi se navodi:

"Državljani SAD koji borave ili putuju u Rusiju treba odmah da odu. Budite posebno oprezni zbog rizika od pritvaranja. Ne putujte u Rusiju", saopštila je ambasada.

SAD su više puta upozoravale svoje građane da napuste Rusiju. Poslednje takvo javno upozorenje bilo je u septembru, nakon što je predsednik Vladimir Putin naredio delimičnu mobilizaciju.

"Ruske bezbednosne službe su hapsile američke državljane na osnovu lažnih optužbi, izdvajale američke državljane u Rusiji radi pritvaranja i uznemiravanja, uskratile im pošten i transparentan tretman i osudile ih na tajnim suđenjima ili bez verodostojnih dokaza“, saopštila je ambasada i dodala:

"Ruske vlasti arbitrarno sprovode lokalne zakone protiv američkih verskih radnika i otvorile su sumnjive krivične istrage protiv američkih građana umešanih u verske aktivnosti".

(MONDO)