Svet

"ZAR NE MOŽEMO DA UDARIMO NA LONDON? ONI ZA NAS NE POSTOJE"! Stravična pretnja na ruskoj državnoj televiziji! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Glavni propagandista ruskog predsednika Vladimira Putina, Vladimir Solovjov, izjavio je na državnoj televiziji "Rusija 1" da bi Rusija trebalo da napadne London!

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/AZmilitary1

Vladimir Solovjov, glavni propagandista predsednika Rusije Vladimira Putina, pozvao je Rusku Federaciju da napadne London u što kraćem roku. On je to izjavio na državnoj televiziji "TV Rusija 1", prenosi hrvatski "Indeks". Solovjov je poznat po svojim zapaljivim govorima i pretnjama prema državama koje vojnim putem pomažu Ukrajinu.

"Kijev je molio zapadne zemlje za borbene avione usred izveštaja da Rusija planira ponovni napad kako bi zauzela zemlju. Zar ne možemo konačno da udarimo na London? U čemu je problem", upitao je Solovjev svoje gledaoce.

Potom je nastavio da razgovara sa gledaocima. Istovremeno je to na momente izgledalo kao da ima nekoga u studiju ko se protivi njegovim stavovima.

"Ne, ne, ne, samo na vojne ciljeve. Pa i na parlament. Pa Britanija će dati avione Ukrajini da udare duboko u teritoriju Rusije", dodao je Solovjev.

Solovjov je takođe osporio činjenicu da Britanija, zajedno sa skoro svim članicama Ujedinjenih nacija, priznaje Krim kao deo Ukrajine a ne Rusije. Potom je nastavio sa pretnjama na račun Velike Britanije.

"Istovremeno, oni (Britanija) lukavo kažu: ‘Ne, pa, mi jednostavno ne priznajemo Krim kao Rusiju. Šta kažete za Kalinjingrad?‘ Šta žele da nam kažu? Odnosno, vi ćete sada odrediti šta je za vas Rusija? Neće to odrediti ljudi koji žive u Rusiji, ne referendum, ne glasanje, već ćete vi odrediti šta je Rusija za nas! U tom slučaju nećemo uopšte priznati, za nas Engleska uopšte ne postoji. Nema Francuske. Nema Nemačke.

Umesto toga, postoje nacističke države ujedinjene mržnjom prema svemu što je rusko. Ukrajinom i njenim zapadnim saveznicima upravljaju nacističke vlade. I zato da se uozbiljimo. Da li misle da nema crvenih linija”, rekao je Solovjov.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)