Svet

UKRAJINSKI VOJNIK MOLI ZA POMOĆ RUSE! Snimak iz drona kruži internetom, ranjenik ostavljen sam na cedilu! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi navodno povređeni ukrajinski vojnik koji navodno traži pomoć od ruskih vojnika koji ga posmatraju i snimaju preko drona.

Izvor: t.me/rt_russian

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi navodno povređeni ukrajinski vojnik koji navodno traži pomoć od ruskih vojnika koji ga posmatraju i snimaju preko drona. Ukrajinski vojnik leži na zemlji zbog teže povrede koju je zadobio, prenosi "Raša Tudej".

Ukrajinski povređeni vojnik zatražio je pomoć od ruskih vojnika. Obratio im se preko kamere na dronu.

On je izjavio da su ga napustile njegove ukrajinske kolege, a ruska vojska je ubrzo otišla po njega i evakuisala ga na bezbedno mesto kako bi mu pružili adekvatnu medicinsku pomoć. Nije poznato mesto i vreme nastanka snimka, kao i da li je snimak verodostojan.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)