Svet

NIKAD VEĆA PLATA I NIKAD GORI ŽIVOT! Druga strana života u Norveškoj, šok cene - "Može samo margarin na hleb da se maže"

Autor Aleksandar Blagić

Norvežani sve teže podnose drastičan skok cena svakodnevnih namirnica.

Izvor: Youtube/ Norveska - Life in Norway

Inflacija u celom svetu uzima sve više maha, situacija je teška svuda, a namirnicama kako raste cena, pakovanja postaju manja. Na internetu se pojavio video snimak na kojem se vidi kakve su cene u norveškim marketima.

"Paradajz pola kilograma 5,5 evra, to je strašna cena! Neke šljive 3 evra, 250 grama, tako da...", započinje autor snimka koji šokiran ide kroz market komentarišući cene namirnica.

U opisu njegovog videa stoji "Norveška - nikad veća zarada i nikad gori život". Nakon razgledanja paradajza i šljiva, nastavio je da posmatra cene.

"Vidimo narandže 4,40 evra kilogram, kruške 3,5 evra, ananas baš i ne moramo da jedemo, strašne cene! Jedna breskva jedan evro, pet breskvica pet evra, iz Italije došle, možemo i bez breskve! Moramo da štedimo, eto, jagode 5,5 evra 400 g jagoda", dodaje on.

Za kraj je naveo da su cene "neverovatne" i da jedino margarin može da se maže na hleb koji je na popustu. "Limenka priva 3,5 evra, eto, to je strašno", zaključio je on.

Cene namirnica u Norveškoj
Izvor: Youtube/Norveska - Life in Norway

(MONDO)