Svet

ZAGRMELA TAKTIKA "SPALJENE ZEMLJE" U BAHMUTU! Rusi menjaju strategiju - Uništavaju vazdušnim udarima i artiljerijom

Autor Sara Gajić

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga je rekao da ruski vojnici prelaze na taktiku "spaljene zemlje".

Izvor: YouTube/Screenshot/ RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

Neprijatelj je iz Sirije prešao na takozvanu taktiku spaljene zemlje.Uništava zgrade i položaje vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom, rekao je komandant ukrajinskih kopnenih snaga. Komandant kopnenih snaga Ukrajine rekao je u ponedeljak da su Rusi počeli da koriste taktiku "spaljene zemlje“ u gradu Bahmutu na istoku Ukrajine ia uništavaju zgrade i položaje vazdušnim udarima i artiljerijom.

Ruski napad na Bahmut, mali grad u Donjeckoj oblasti, u centru je najveće bitke otkako je Moskva započela invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. "Neprijatelj je iz Sirije prešao na takozvanu taktiku spaljene zemlje. Vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom uništava zgrade i položaje“, rekao je komandant ukrajinskih kopnenih snaga general Oleksandr Siriskij. Ukrajinska odbrana grada Bahmuta se nastavlja, rekao je on. 

"Situacija je teška, ali se mora kontrolisati“, rekao je on, a prenosi ukrajinski vojni medijski centar. On je rekao da ruske snage dovode specijalne snage da podrže napad na grad jer su pripadnici ruske Vagnerove plaćeničke grupe "iscrpljeni".

(MONDO)