Svet

MI NE KRADEMO DECU, NEGO IH SPASAVAMO! Ruski diplomata razbesneo ZAPADNE SILE izjavom - "Samo još jedna kleveta" (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Dmitrij Poljanski je rekao da Rusija ne "krade decu", već "spašava decu".

Izvor: Screesnhot/Youtube/The Sun/Tweet

Zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski je u intervjuu za Skaj njuz insistirao da Rusija ne "krade decu", već "spašava decu". Govor je usledio nakon što ga je novinar zamolio da prokomentariše priču Skaj njuza o petnaestoro ukrajinske dece koja su protiv svoje volje odvedena u Rusiju.

Poljanski je za pomenutu priču rekao da je to "samo još jedna kleveta, kampanja protiv Rusije, koja ovoga puta, nažalost, eksploatiše pitanje dece u ratu". Inače, u februaru su SAD objavile izveštaj u kome se navodi da Rusija drži najmanje 6.000 ukrajinske dece, a verovatno i mnogo više, širom Rusije, ali i na Krimu.

Neka deca su stavljena kroz sistem i usvojena od strane ruskih porodica ili su preseljena u hraniteljstvo u Rusiji, navodi se u izveštaju. Najmlađe dete zabeleženo u ruskom programu imalo je samo četiri meseca, a neki kampovi su pružali vojnu obuku deci od 14 godina, objavili su istraživači sa Univerziteta Jejl.

(MONDO)