Svet

ZAR TU LEŽI TVOJA SNAGA? TI SI PRAVI MUŠKARAC, PONAŠAJ SE TAKO! Rusi objavili reklamu, ovako traže nove vojnike (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Ovo je reklama kojom Rusi zovu ljude u vojsku, "Samo za prave muškarce".

Izvor: YouTube/screenshot/news.com.au

Čini se da je u Rusiji pokrenuta široka reklamna kampanja kojom se građani pozivaju da se pridruže vojsci. Reklame su objavljene pošto ruske oružane snage navodno trpe velike gubitke i bore se da ostvare bilo kakav napredak u Ukrajini, koju su napali pre više od godinu dana. Ministarstvo odbrane u Moskvi je objavilo snimak u kojem apeluje na Ruse da napuste njihove civilne poslove u korist ugovora sa vojskom.

Na snimku se pojavljuju čuvar supermarketa, instruktor fitnesa i taksista. Svi su, naizgled, razočarani civilnim životom i nalaze ispunjenje nakon što su se pridružili vojsci. Na snimku se obećava mesečna plata od najmanje 204.000 rubalja (2.500 dolara), što je četiri puta više od prosečne zarade u Rusiji.

Ovo je reklama kojom Rusi zovu ljude u vojsku, "Samo za prave muškarce":

Regrutacija u Rusiji
Izvor: YouTube/news.com.au

U snimku se navodi, kao deo nove kampanje: "Neka zainteresovani pokažu da su pravi muškarci". Reč rat se i dalje nigde ne spominje, već traže vojnike za "specijalnu vojnu operaciju". Reklama počinje sa muškarcem koji radi u trgovini, ali mašta da je vojnik. Pojavljuje se poruka: "Jesi li ovako planirao da braniš zemlju?". Posle toga se pojavljuje muškarac koji diže tegove uz poruku: "Zar tu leži tvoja prava snaga? Ti si pravi muškarac, ponašaj se tako".

Ruski snimak je deo šire kampanje koja je dobila mesto i na državnoj televiziji, a pojavila se i u štampi. Na VKontaktu, najpopularnijoj društvenoj mreži u Rusiji, broj vojnih oglasa skočio je sedam puta, pokazalo je istraživanje nezavisnog sajta Novaja gazeta. 

Kampanja u medijima odvija se uporedo sa reklamiranjem vojske na ulicama Rusije. "Ne može se potceniti koliko je sveprisutan ovaj nagon za regrutovanjem vojske. Potpuno je zavladao Moskvom i jedva prođu dva minuta, a da ne vidite još jedan poster", napisao je jedan korisnik Tvitera iz ruske prestonice.

(MONDO)

Ruski snimak je deo šire kampanje koja je dobila velikodušno vreme na državnoj televiziji, a pojavila se i u štampi.

Na VKontaktu, najpopularnijoj društvenoj mreži u Rusiji, broj vojnih oglasa skočio je sedam puta, pokazalo je istraživanje nezavisnog sajta Novaja gazeta.

Kampanja u medijima odvijala se uporedo sa reklamiranjem vojske na ulicama Rusije.

„Ne može se potceniti koliko je sveprisutan ovaj nagon za regrutovanjem vojske.

„Potpuno je zavladao Moskvom i jedva prođu dva minuta, a da ne vidite još jedan poster", napisao je jedan korisnik Tvitera iz ruske prestonice.