Svet

RUSI SU SE POVUKLI IZ BAHMUTA? Šok poruka vođe Vagnera kruži mrežama, moli za pomoć: "Ne prepuštajte Ukrajincima..."

Autor Aleksandar Blagić

Vođa "Vagner" grupe Jevgenij Prigožin, optužio je regularnu rusku vojsku da se povukla oko 570 metara severno od Bahmuta.

Izvor: YouTube/Screenshot/ RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal/DW/Twitter/screenshot/ChuckPfarrer

Vođa "Vagner" jedinice Jevgenij Prigožin, optužio je danas regularnu rusku vojsku da se povukla oko 570 metara severno od grada Bahmuta i napustila bokove "Vagner" jedinice, piše britanski "Rojters". Bitka za ovaj grad traje od leta 2022. godine. Mnogi vojni i politički analitičari smatraju da bi ovaj grad mogao da odredi dalji tok rata, pa možda čak i sudbinu rata koji je počeo 24. februara 2022. godine.

Prigožin se već žalio na rusko Ministarstvo odbrane da ne pomažu u dovoljnoj meri njegovu "Vagner" jedinicu. Danas je zatražio od Ministarstva odbrane da "zaštiti bokove fronta, kao i njegove jedinice".

"Nažalost, trupe ruskog Ministarstva odbrane povukle su se na 570 metara severno od Bahmuta i otvorile naše bokove. Apelujem na rukovodstvo Ministarstva odbrane javno, jer niko ne čita moja pisma. Molim vas, ne prepuštajte njima (Ukrajincima) naše bokove", rekao je Prigožin danas u glasovnoj poruci koja se pojavila na društvenim mrežama.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)