Svet

RUSIJA PONOVO POKAZALA DA JE TERORISTIČKA DRŽAVA! Posle BOMBARDOVANJA Dnjepra Zelenski objavio STRAVIČAN snimak (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Rusija je izvršila vazdušni napad na Dnjepar u centralnoj Ukrajini u subotu uveče.

Izvor: Facebook/printscreen

Više od dvadeset osoba je povređeno u vazdušnom napadu na Dnjepar u centralnoj Ukrajini u subotu uveče, uključujući troje dece sa veoma teškim povredama, saopštile su ukrajinske vlasti u nedelju rano ujutru. Spasioci u gradu Dnjepru izvukli su brojne povređene iz ruševina stambene zgrade posle ruskog napada, saopštile su ukrajinske vlasti, a prenela je agencija Dpa. Spasioci i dalje tragaju za preživelima.

"Rusija je ponovo pokazala da je teroristička država. Nažalost, pod ruševinama ima ljudi. Rusi će snositi odgovornost za sve što su učinili našoj zemlji i narodu", rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u subotu uveče u Kijevu. Šef države je objavio snimak na kojem se vidi kako je dvospratna zgrada potpuno uništena. Zelenski je rekao da je projektil pogodio područje između dve dvospratne zgrade. Nešto pre toga u regionu je proglašena vazdušna uzbuna.

Spremni za kontraofanzivu

Ranije u subotu, Zelenski je rekao da veruje da je zemlja spremna za dugo očekivanu kontraofanzivu za oslobađanje teritorije od ruske okupacije. "Po mom mišljenju, od danas smo spremni da preduzmemo taj korak", rekao je on u intervjuu Volstrit džrnalu, koji je američki list takođe objavio kao video na svom sajtu.

Zelenski je rekao i da bi bilo dobro da Ukrajina ima dodatno oružje za ofanzivu protiv ruske invazije, ali da ne može da čeka mesecima na njegovu isporuku. "Čvrsto verujemo da ćemo uspeti. Ne znam koliko će to trajati i da li će cena uspeha biti visoka", rekao je on.

(MONDO)