Svet

IZNEO TIGANJ I ISPRŽIO JAJA NA METALNOM STOČIĆU! Temperature na omiljenoj destinaciji Srba premašile 40: "Leto u Grčkoj"

Autor Jana Desovski

Jedan muškarac je ispržio jaje napolju u Grčkoj i tako dokazao koliko je tamo toplo.

Izvor: Tiktok/printscreen/greekgateway

Leto je tek počelo na severnoj hemisferi, ali je jak toplotni talas već zahvatio delove Evrope, Kine i Sjedinjenih Američkih Država, gde se ovog vikenda očekuju rekordno visoke temperature. Snimci sa društvenih mreža pokazuju koliko je zapravo u nekim zemljama toplo, a ovaj stiže iz Grčke.

Kako piše u opisu snimka, u tom trenutku kada je napravljen snimak bilo je preko 40 stepeni, a jedan muškarac je pokazao kako prži jaje na metalnom stolu koji se ugrejao tokom dana. Stočić je stajao na terasi, a on je izneo tiganj premazan uljem i ostavio ga neko vreme.

Kad se vratio stavio je jaje u tiganj koje je odmah počelo da se prži, a posle je dodavao i druge sastojke i bez problema napravio kajganu. Pogledajte snimak:

Podsetimo, ekstremne temperature pogodile su i nekoliko oblasti Grčke, Francuske i Španije. Poslednjih dana temperature u Grčkoj dostigle su 40°C i više. Volonteri su delili flaše vode na turističkim mestima, a vlasti su preduzele neobičan korak da nakratko zatvore Akropolj u Atini tokom najtoplijeg perioda u petak kako bi zaštitile posetioce od vrućine.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)