Svet

STAN PODELIO NA 25 SOBA, SVAKU IZDAJE ZA 300 EVRA! Novi trend stanodavaca ZGROZIO SVE - život kao u zatvoru!

Autor Ivana Vlajković

U Poljskoj se pojavio oglas da se izdaju sobe u stanu koji je izdeljen na 25 soba.

Izvor: Reddit/screenshot

Agencija u Varšavi u Poljskoj objavila je oglas za izdavanje soba u stanu koji ima 25 soba. Oglas se ubrzo našao na društvenim mrežama jer stan ima 300 kvadrata, a prostorije su podeljene tankim pregradnim zidovima. 

Stan se sastoji od 23 jednokrevetne sobe, dve dvokrevetne sobe, dve čajne kuhinje, četiri kupatila i hodnika. Svaka soba sadrži radni sto, stolicu, kauč, police za knjige i orman, kao i pola prozora i pola radijatora. "Kavezni uzgoj Poljaka cveta", prokomentarisao je korisnik koji je oglas objavio na društvenim mrežama. 

Oglas više nije dostupan na sajtu agencije za nekretnine. Improvizovane sobe u pomenutom stanu imaju najviše 10 kvadrata. Ministar za infrastrukturu u Poljskoj je naveo da stanovi za izdavanje moraju da ispunjavaju standarde, ali ne i sobe, piše tvn24.pl.

Odnosno sobe moraju da ispune samo jedan standard koji se odnosi na visinu plafona. Nigde se ne navodi kolika treba da bude površina sobe. Na fotografijama se vidi da se tanki pregradni zidovi između pojedinih prostorija do pola završavaju radijatorima i prozorima. 

Izvor: Reddit/screenshot

"Najbolja stvar u ovim stanovima sa zajedničkim prozorom u dve sobe su radijatori, koji su takođe zajednički, ali samo jedna osoba ima dugme", prokomentarisao je jedan korisnik društvenih mreža. "Drugi ima ručku za prozor, pa je jednak“, dodao je drugi.

Izvor: Reddit/screenshot

Na društvenim mrežama se navodi da se jedna soba od šest kvadratnih metara izdaje za oko 300 evra mesečno. na osnovu ove informacije može da se zaključi da osoba koja izdaje sobe mesečno zaradni najmanje 7.500 evra.

BONUS VIDEO: 

(MONDO)