Svet

EVO KAKO JE ZELENSKI REAGOVAO NA ODLUKU EU! Oglasio se na mrežama i uputio SNAŽNU PORUKU: "Ovo je pobeda Ukrajine!"

Autor Jana Desovski

Ovako je Zelenski reagovao na otvaranje pregovora sa Evropskom unijom.

Izvor: Cornelius Poppe / AFP / Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i predsednica Moldavije Maja Sandu posebno su pozdravili odluku lidera Evropske unije da otvore pristupne pregovore sa Kijevom i Kišinjevom.

Lideri zemalja članica Unije odlučili su da otvore pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom, odobrili status kandidata za Gruziju, a pregovori sa Bosnom i Hercegovinom biće otvoreni kada ispune kriterijume za članstvo u potrebnoj meri, rekao je predsednik Evropskog saveta Čarls. Mišel je objavio u četvrtak. Zelenski je na društvenoj platformi 'X' napisao da je to bila pobeda Ukrajine. "Ovo je pobeda Ukrajine. Pobeda cele Evrope. Pobeda koja motiviše, inspiriše i jača", dodao je Zelenski.

Sandu je na 'X-u' rekla da će Moldavija pokazati da je dorasla izazovu i da je posvećena napornom radu koji je pred njima. "Moldavija danas okreće novu stranicu sa zelenim svetlom EU za pristupne pregovore. Danas osećamo topao zagrljaj Evrope. Hvala vam na podršci i veri na našem putu", napisala je Sandu na 'X', ranije poznat kao Tviter.

BONUS VIDEO:

 (Index.hr/MODNO/J.D.)