Svet

POZNATI MODNI LANAC "PUKAO" ZBOG NISKIH CENA! Zatvaraju više filijala po Nemačkoj!

Autor Nevena Davidović

Još jedan modni lanac u Nemačkoj zatvara svoje prodavnice.

Izvor: youtube.com/Sayali Rahate

Ekonomska situacija nastavlja da gura mnoge kompanije u krizu. Ljudi troše manje novca na robu zbog ekstremne inflacije. Istovremeno, troškovi električne energije i dobavljača stalno rastu.

Modne kuće beleže brojne gubitke. Nakon što su grupa Peek&Cloppenburg iz Dizeldorfa i lanac Hallhuber nedavno proglasili bankrot, uskoro bi mogao uslediti još jedan bankrot. Primark je, naime, odlučio da zatvori nekoliko filijala u Nemačkoj, pišu nemački mediji, a prenosi portal Feniks.

Međunarodni modni lanac Primark najpoznatiji je po jeftinoj odeći koju nudi u 15 zemalja. Svako ko uđe u prodavnice obično se nađe u neverovatno velikim prodajnim prostorima prepunim gomilama modnih komada i dodataka. Pored dečije, ženske i muške garderobe, lanac nudi i potrepštine za domaćinstvo i kozmetiku.

Koncept je često kritikovan jer izuzetno niske cene znače veoma niske plate za ljude koji kreiraju modu. Zbog toga je Primark trenutno u restrukturiranju, a zatvoriće i nekoliko ekspozitura. Kako navode mediji, razlog su trenutne poslovne brojke.

BONUS VIDEO:

(MONDO/N.D.)