Svet

PUTINOV VAŽAN SAVEZNIK PRONAĐEN MRTAV! Pao sa prozora, uhvaćen u SKANDALU i zaradio MILIONE (FOTO)

Autor Aleksandar Blagić

Politički saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, Vladimir Egorov, pronađen je mrtav u sredu.

Izvor: Twitter/AboseefNumeri

Vladimir Egorov (46), politički saveznik predsednika Rusije Vladimira Putina, pronađen je mrtav u sredu nakon što je navodno pao sa prozora na trećem spratu, pišu ruski mediji, a prenosi "New York Post". Egorov je član Putinove partije "Ujedinjena Rusija" i bio je zamenik u gradskoj skupštini grada Tobolsk.

Navodno je pao sa trećeg sprata kuće u Tobolsku u Tjumenskoj oblasti, preneo je ruski "Telegram" kanal "Baza". Pronađen je u dvorištu, a prema prvim informacijama iz istrage, na telu nema vidljivih znakova nasilja i da je počinjen zločin.

Egorov je navodno imao srčanih problema. Policija istražuje sve detalje smrti Egorova, a "New York Post" piše da su sve sumnjive smrti u Rusiji imale isti uzrok - srčane probleme i to budi sumnju u javnosti.

Egorov je po struci bio advokat i izbačen je iz državne administracije 2016. godine zbog skandala vezanog za korupciju. Nije osuđen za taj slučaj.

Nakon povratka u politiku, Egorov je postao jedan od najbogatijih lokalnih funkcionera u Tobolsku. Mesečno je zarađivao oko 9 miliona rubalja, odnosno oko 100.000 dolara, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)