Svet

SEDMORICA UPALA U ŠATOR BLOGERSKOG PARA - NJU SILOVALI, NJEGA PREBILI! "Udarali me po glavi, ali je ona gore prošla"

Autor Uroš Matejić

Napadači grupno silovali poznatu blogerku Fernandu u Indiji.

Izvor: Slatzism/Twitter

Španski blogerski par Fernanda i Vinsent napadnuti su na putovanju motorom kroz Indiju. Svoju priču objavili su na društvenim mrežama. Na snimku se vide povrede lica, a kroz suze su govorili šta im se dogodilo. Fernandu je navodno silovala grupa muškaraca, a oboje su pretukli i opljačkali.

Fernanda i Vinsent su putovali u Nepal, pa su svratili da se odmore u indijskoj državi Džarkand, gde su razapeli šator. Ispričali su da im je, dok su spavali, sedam mladića upalo u šator. Fernanda je rekla da im nisu uzeli mnogo stvari, jer im je namera bila da je siluju.

"Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti. Usta su mi bila pocepana, udarali su me kacigom i kamenjem po glavi, ali Fernanda je prošla gore nego ja. Hvala Bogu da je nosila jaknu, pa su bar malo zaustavljeni udarci", rekao je Vinsent.

BBC prenosi da još nisu objavljeni identiteti muškaraca koji su ih napali. Kako se navodi u saopštenju policije, četiri napadača su uhapšena, a trojica su u bekstvu. Policija je saopštila da je pretučeni par zaustavio patrolni kombi i odveo ih na lečenje. Napadi i silovanja žena u Indiji doveli su do velikih protesta i promena u zakonima o silovanju, ali se desetine hiljada silovanja i dalje prijavljuju svake godine.

BONUS VIDEO:

(MONDO/U. M.)