Svet

EKSPLOZIJA KOD KONVOJA ZELENSKOG?! Drama tokom posete grčkog premijera Ukrajini, prvi snimci haosa iz Odese (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Blizu konvoja predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog odjeknula je eksplozija.

Izvor: Twitter/@lukeharding1968/Screenshot/Youtube/Zelenskyy President

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis je u poseti predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom,a blizu konvoja ukrajinskog predsednika je odjeknula eksplozija u Odesi. Grčki portal "To Vima" je naveo da je Micotakis iznenada došao u posetu ukrajinskom premijeru.

Micotakis je tu svratio na putu ka rumunskoj prestonici Bukureštu gde se održava sastanak konzervativnih stranaka Evropske unije povezanih sa poslaničkom grupom Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu. Na društvenim mrežama su osvanuli snimci iz Odese uz navode da je Rusija gađala centar Odese balističkim raketama tokom susreta Micotakisa i Zelenskog.

Izvor grčkog portala navodi da u incidentu nije niko povređen iz pratnje Micotakisa. Navodi se takođe da su sa njim doputovali u Ukrajinu i državni sekretar Stavros Papastavru, šefica Micotakisovog diplomatskog kabineta Ana Marija Bura i direktorka za komunikacije Kira Kapi.

Navodi se da je snažna eksplozija odjeknula malo pre sastanka njih dvojice. Odmah nakon toga u Odesi su se čule sirene za vazdušnu opasnost.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)