Svet

MOGU DA SE ZAUSTAVE "KAMIKAZE" U UKRAJINI! Oglasio se Zelenski nakon napada iranskih dronova na Izrael

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da svet ima sve što je potrebno da se zaustave iranski dronovi koje koristi Rusija u napadima u Ukrajini.

Izvor: YouTube/screenshot/Public Defense

U napadu Irana na Izrael, korišćene su rakete koje je izraelska vojska uspela da obori bez većih problema zbog čega se oglasio i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. On je podsetio da Rusija koristi iranske rakete i da svet ima "alat" koji je potreban da zaustavi te rakete i dronove, piše britanski "Telegraf".

Zelenski je podsetio da ruska vojska koristi jeftine iranske dronove "kamikaze" za napade na ukrajinsku energetiku. Ti iranski dronovi nose 50 kilograma eksploziva i mogu da lete do 2.000 kilometra kako bi pogodili metu.

Rusija je poslednji put koristila te dronove u subotu u napadu na Harkov. U tom napadu stradalo je šest osoba i povređeno je najmanje 10 ljudi.

"Svet ima sve što je potrebno da zaustavi te projektile, dronove i ostale vidove terora. Svet ima rešenja za to kako bi povratio bezbednost i sigurnost", rekao je Zelenski.

Izvor: Profimedia/WillWest News

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)