"TELO MU IZGLEDA UKOČENO I NEPRIRODNO"! Evo šta Putin nosi ispod odela, ruske snage bezbednosti u pripravnosti

Predsedničke službe bezbednosti Rusije nalaze se povišenom stanju pripravnosti zbog svečešćih napada na evropske političare.

Profimedia

Kako vreme prolazi, Vladimir Putin je u sve većoj paranoji. Prema najnovijim informacijama iz Kremlja, ruski predsednik sada navodno koristi pancire tokom mnogih svojih javnih nastupa zbog straha da bi mogao biti meta atentata povezanog sa njegovim ratom u Ukrajini ili od strane islamskih terorista, piše Dejli Mejl.

Dva ruska zvaničnika i jedan izvor blizak Kremlju rekli su za "The Moscow Times" da su specijalne službe zemlje "pojačale već stroge mere bezbednosti oko predsednika Vladimira Putina do neviđenog nivoa". Kremlj je u "povišenom stanju pripravnosti zbog invazije na Ukrajinu", ali se takođe navodi da je "uzdrman" zbog nedavnih napada na visoke političare u Evropi i Aziji.

Jedan ruski izvor rekao je za novinsku agenciju da je bezbednost ruskog predsednika jedan od najvećih prioriteta.

"Kremlj veoma ozbiljno shvata bezbednost Vladimira Putina. On je zaštićen čitavom vojskom vidljivih i nevidljivih čuvara", istakao je on.

Izveštaj navodi da je 71-godišnji Putin nosio pancir na događajima na otvorenom od najmanje 2023. godine

"On to radi na snažnu preporuku Predsedničke službe bezbednosti (SBP), jedinice unutar Federalne službe obezbeđenja (FSO) koja štiti predsednika", piše Dejli Mejl.

Izvori su potvrdili da je nosio pancir ispod jakne tokom javnog nastupa 9. maja na Crvenom trgu, kada je predsedavao godišnjom vojnom paradom povodom Dana pobede, kojim se obeležava sovjetska pobeda nad nacistima u Drugom svetskom ratu, navedeno je u izveštaju. Ovo je događaj kada je njegova bezbednost veoma vidljiva, a snajperisti su prisutni na krovovima oko trga. Snimci na kojima hoda sa bivšim ministrom odbrane Sergejem Šojguom pokazali su da mu je navodno pancir izazvao nelagodnost.

"Ove godine 9. maja, Putin je očigledno nosio skriveni pancir tokom parade. I mislim da je ta mera predostrožnosti neophodna", rekao je jedan zvaničnik.

"Telo mu je izgledao neprirodno"

Novinska agencija je citirala Džejda Milera, nezavisnog britanskog konsultanta za bezbednost u neprijateljskim sredinama i visokorizičnim situacijama, koji je detaljno analizirao snimke Putina na paradi povodom Dana pobede i zaključio da je zaista nosio pancir.

"Putin izgleda hoda prilično ukočeno i nema prirodnih nabora na leđima njegovog kaputa dok hoda i rukuje se sa vojnim osobljem. Njegov gornji deo tela izgleda neprirodno, a ramena mu deluju prilično široko i kvadratno, bez oblika leđa i lopatica. U jednom trenutku deo njegovog kaputa izgleda kao da se zaglavio ispod onoga što bi moglo biti balistički prsluk", rekao je Miler.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

PUTIN DOŽIVEO DEBAKL U DIJASPORI: Ti Rusi neće moći da se vrate u zemlju?! Obradović: Institucijama u Rusiji se ne može verovati  Kurir televizija

(Mondo/A.V.)