ODBIJALI RUSKE NAPADE 70 DANA! Ukrajinci opkoljeni u šumi, a onda je stigao spas

Osmočlana grupa ukrajinskih vojnika je sama odbijala ruske napade 70 dana.

društvene mreže

Osmočlana grupa ukrajinskih vojnika sačinjena od trupa iz 225. odvojene jurišne ukrajinske kopnene vojske je ove godine početkom maja 70 dana odbijala ruske napade pre nego što su ih spasile kolege iz 24. mehanizovane brigade ukrajinske kopnene vojske, piše "Forbs". Ova grupa vojnika branila se u šumi severozapadno od Časiv Jara u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine koji je pod delimičnom komandom ruske vojske od nedavno.

Ova grupa ukrajinskih vojnika je bila zauzela odbrambene pozicije kada su primetili da im se približava grupa ruskih vojnika. Rusi su ih potom okružili, a pomoći nije bilo na vidiku. Najbliža ukrajinska trupa bila je udaljena više stotina metara. Dok su čekali pomoć od 24. mehanizovane brigade, preživljavali su uz pomoć dronova.

Pripadnici 225. desantne jedinice objavili su na "Fejsbuku" da su pokušali da izvrše proboj ruske linije, a da su im saborci dostavljali hranu, vodu i municiju putem dronova. Uprkos tome što su bili brojčano slabiji i bez dovoljno municije, uspeli su da se odbrane. Ubrzo je pomoć stigla u trenucima dok su ruske snage zauzimale deo Časiv Jara. "Forbs" navodi da ovo nije prvi slučaj da dronovi spašavaju grupu ukrajinskih vojnika.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"AKO UKRAJINA IZGUBI, OHRABRIĆE SE DRUGI AUTORITARNI REŽIMI" Biljana Šahrimanjan Obradović: Kina je prepoznata kao RUSKI SAVEZNIK  Kurir televizija

(MONDO/A.B.)