Ovo su zatvorenici koji su pobegli iz psihijatrijske ustanove! Policija traga za njima, podigli helikopter

U okolini grada u Nemačkoj vlada vanredno stanje zbog bekstva zatvorenika iz psihijatrijske ustanove.

PP Niederbayern

Četiri opasna zatvorenika pobegla su iz psihijatrijske ustanove u Štraubingu u Bavarskoj. U pitanju su Denis Eler poreklom iz BiH, Zećir Bećiri sa Kosova i Metohije, Moric Kulborn i Anđelo Jerimijas, Nemci. Jake policijske snage tragaju za četvoricom begunaca, koje su označili kao veoma opasne.

U okolini tog grada vlada vanredno stanje, a komesarka policije je na konferenciji pozvala stanovništvo da ako primeti nešto sumnjivo odmah obavesti policiju. Nemačka policija je čak podigla i helikopter, a na terenu su i psi tragači.

Odbegli zatvorenici su navodno viđeni na auto-putu kod Rozenhofa u nedelju ujutru. Prema rezultatima dosadašnjeg toka istrage, njih četvorica su napala zaposlenog u klinici, a potom ga naterali da otvori kapiju na glavnom ulazu.

Zatim su ga pustili, i peške pobegli prema okrugu Alburg. Hilerova je istakla da oni nisu koristili oružje, već "tupe predmete", i tvrdi da je u organizaciju bekstva bila umešana još jedna osoba koja je bila na kapiji. Portparol policije je ranije otkrio da su dvojica muškaraca bila zatvorena na klinici zbog zavisnosti, a dvojica zbog krađe.

Okružna bolnica Štraubing je specijalistička klinika za forenzičku psihijatriju i psihoterapiju. U pitanju popravna ustanova i leči mentalno obolele i zavisne kriminalce.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

SPREMAO SE ZA BEKSTVO KAD JE UPALA POLICIJA: Uhapšen Marokanac (31) osumnjičen za ubistvo u Sarajevu  Mup Srbije

 (Kurir/MONDO/J.D.)