Automobilski div ponovo povlači svoje čuveno vozilo - peti put! Imaju veliki problem, hitno uklonjeno čak 27.000

Kompanija Tesla povlači 27.000 Sajbertrak kamiona.

Profimedia

Tesla povlači otprilike 27.000 Sajbertrak kamiona zbog problema sa kamerom koja prikazuje prostor iza vozila, koja odlaže prikazivanje slike na kontrolnoj tabli, što povećava rizik od sudara. Ekran, koji bi trebalo da prikazuje prostor iza vozila, ne prikazuje ništa čak 8 sekundi kada se Sajbertrak ubaci u rikverc, prema izveštaju Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA). To je znatno duže od 2 sekunde, koliko zahtevaju savezni bezbednosni propisi SAD.

Tesla je izdala besplatno, bežično ažuriranje softvera kako bi rešila ovaj problem. Vozači Sajbertrak kamiona takođe mogu voziti unazad tako što će se "okrenuti i koristiti retrovizore", navodi je NHTSA. Ovo je peti opoziv električnog vozila od njegovog lansiranja prošle godine. Nedavno, junski opoziv odnosio se na ogromni jednodelni brisač vetrobrana i komad plastične lajsne duž ivice prtljažnika, koji se mogao olabaviti i odvojiti tokom vožnje.

U aprilu su kamioni povučeni jer je papučica gasa mogla da se zaglavi kada se pritisne. U januaru je Tesla izdala opoziv softvera za 2,2 miliona svojih vozila, uključujući Sajbertrak, jer su slova na upozoravajućim svetlima bila previše mala za lako čitanje. Taj problem je takođe rešen putem bežičnog ažuriranja softvera.

Ove nedelje, Tesla je izvestila o porastu prodaje po prvi put ove godine, iako je njena prodaja od početka godine i dalje niža u poređenju sa istim periodom 2023. Kompanija je isporučila skoro 463.000 vozila širom sveta u trećem kvartalu, što je 6% više u odnosu na prošlogodišnju prodaju i 4% više od ukupno isporučenih u drugom kvartalu ove godine.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Tesla Cybertruck – "Prva" off-road vožnja  Twitter / @DimaZeniuk