Vučić: "Očekujem žestok odgovor Izraela u narednih 48 sati"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje žestok odgovor Izraela u narednih 48 sati.

TV Pink/Printsccreen

Predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je krizu na Bliskom istoku. On je gostujući u emisiji "Hit Tvit" rekao da očekuje u narednih 48 sati žestok odgovor Izraela, ne samo na libanska postrojenja, već i na iranska.

"Što se tiče ovog sukoba, oseća se po ceni nafte, o čemu moramo da brinemo. U nekom dužem vremenskom periodu to će značiti i promenu nekih drugih cena. Amerika počiva na 3 stvari. Sva moć Amerike, koja je ogromna, zasnovana je na sledeće tri tačke. Jedna je najjeftinija nafta na gotovo celom svetu, zatim jeftina hrana, i treće je da možete da dobijete stambeni prostor koji ćete otplaćivati ceo život, ali da možete da ga imate", naveo je Vučić.

Kako kaže, na tome su zasnovali svoj uspeh, dodaje da to sve može da izmakne kontroli.

"Izmiče im situacija u Ukrajini, sve što su mislili da mogu da kontrolišu, da nanose štetu Rusima, a da neki drugi ginu, sada može da im se vrati kao bumerang", rekao je Vučić.

Rekao je da nikada nismo računali geopolitičke prilike i nismo računali šta se u svetu dešava i kolika je moć ekonomije.

"Sve se u svetu promenilo, samo se mi pravimo da ne vidimo da se to sve promenilo. Do izbora u SAD je ostalo još 4 nedelje i interesantno je što se Mask pojavio na Trampovom skupu", rekao je predsednik.

Kako kaže, on je jedan ne jednostavan čovek, ali čovek koji mnogo zna i pleni intelektom.

"Ko god da pobedi, ostaće zapisano da je rekao da ako Tramp ne pobedi da nećemo imati više slobodu govora", rekao je Vučić.

"Izraelska vojska je jedna od najvećih i najboljih na svetu, veoma ih je teško savladati i pobediti. Svakako će im iranci navesti veliku štetu, ali ko ima veliku i značajnu tehničko-tehnološku dominaciju, nema sumnje da je to Izrael", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja  Kurir televizija

(MONDO/Nevena Davidović)