• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deset mesta o kojima verovatno sanjate

Izvor mondo.rs

Kada razmišljate o tome da biste pobegli negde da uživate sami, u tišini sa svojim mislima, verovatno maštate o nekom ovakvom mestu. Pogledajte deset najlepših privatnih ostrva na svetu!

Ostrvo Laukala, Fidži

Ovo ostrvo dom je austrijskog magnata Ditriha Matešica, vlasnika "Red Bula". Međutim, kada Matešic nije u rezidenciji, ona je otvorena za goste. Naravno, ne za sve – samo za one koji imaju dovoljno dubok džep da mogu da plate 3.000 evra za noć.

Neker ostrvo, Britanska Devičanska ostrva

Ostrvo Ričarda Brensona, opustošeno je u požaru 2011. godine. Nakon neverovatnih suma novca uloženih u renoviranju, njegova vila ponovo ponovo se može iznajmiti. Ne zna se tačno kolika je cena iznajmljivanja Brensonove kuće na ostvru, ali dovoljno govori to što su neki od gostiju bili Bil Gejts, Kejt Mos, Kejt Vinslet.

Kuda Hiti, Maldivi

Malo ostrvo na Maldivima, otvoreno je 2012. godine. Na ostrvu se nalazi pet vila namenjenih gostima, od kojih dve imaju i bazene. Cena iznajmljivanja je skoro 24.000 evra za 12 osoba na jednu noć, a oni koji mogu sebi da priušte ovaj luksuz, mogu da uživaju na jahtama, vožnji kajakom, spa salonima tokom celog dana.

Ostrvo Tagomago, Španija

Ovo ostrvo jedno je od mesta na kome bogataši odmaraju nakon ludih noćnih žurki na obližnjoj Ibici. Dostupno je za iznajmljivanje od 2008. godine i to po ceni od 100.000 evra za sedam dana. Privatno ostrvo Tagomago posećuju brojne poznate ličnosti – od sportista, preko političara i umetnika, do glumaca, pevača... Jedini smeštaj na ostrvu (baš im je loše!) je vila koja poseduje pet dvokrevetnih apartmana, bazen, đakuzi i LED osvetljenje, koje bi trebalo da atmosferu približi žurkama na Ibici.

Motu Tane, Francuska Polinezija

Iznajmljivanje ostrva košta od 27.500 evra za noć, za 12 gostiju. Oni koji imaju dovoljno novca da uživaju na ovaj način, mogu da se zabave na ostrvu turama podmornicom i lokalnim denserima koji predstavljaju pravu atrakciju.

Severno ostrvo, Sejšeli

Ostrvo na kome su u medenom mesecu uživali i princ Vilijam i Kejt Midlton, ima 11 vila izgrađenih od ekoloških materijala. Naravno, ima i spa salone, teretanu, bazen ugrađen u ogromnu granitnu stenu – u suštini, ima sve ono što je potrebno za potpuno uživanje. S obzirom na to da je priroda u na ovom ostrvu prilično netaknuta, glavne aktivnosti onih koji ovde odmaraju (pored lenčarenja!) su ronjenje i obilazak džinovske kornjače.  Ovakav odmor naplaćuje se od 60.000 evra po danu za 22 gostiju.

Li Gali, Fidži

Ostrvo u obliku delfina naročito je glamurozno. Nekada je bilo u vlasništvu  baletana i direktora pariske opera, Rudolfa Nurejeva, a ugostilo je Gretu Garbo, Sofiju Loren, Džeki Kenedi i brojne druge poznate ličnosti. Na ostrvu se nalazi šest soba, bazen sa morskom vodom i naravno, osoblje koje  ispunjava želje gostiju. Cena nije poznata i može se dobiti samo na zahtev, ali otprilike vam je jasno da je astronomska.

Wadigi ostrvo, Fidži

Smeštaj na ovom ostrvu iznajmljuje se za maskimalno šestoro ljudi, ali bez obzira na to, iznajmljivanje uključuje i dva kuvara, služavku i kapetana broad. Srećnici koji imaju dovoljno novca da uživaju na ovom ostrvu, mogu da se izležavaju na nekoj od dve privatne plaže. Iznajmljivanje ostrva košta između 1.700 i 5.100 dolara po danu.

Ostrvo dva kokosa, Mauricijus

Ovo privatno ostrvo namenjeno je pre svega onima koji ne žele da budu previše izolovani. Naime, na udaljenosti od oko 200 metara nalazi se susedni hotel sa pet zvezvdica. Gosti koji odsednu u vili na ostrvu, koja ima dve sobe i brojne druge stvari koje će gostima omogućiti pravo uživanje, moraće da izdvoje tričavih 1.200 dolara za noć.

Muša kej, Bahami

Ostrvo veličine 150 hektara, na kome odmara i čuveni mađioničar Dejvid Koperfild, ima pet vila, a okruženo je sa deset drugih ostrva. Onaj ko ima ima novca da plati ovaj luksuz (nešto više od 27.000 doalara dnevno za 12 gostiju), može da uživa u bioskopu na otvorenom, igra bilijar na stolu koji je nekada pripadao Hudijinu. Uostalom, sigurno će naći već neku zanimaciju!

Tagovi

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

neko

Tasos!

Kol

Ova zadnja destinacija je prelepa da odem ne bi se vracao :D!

Eh,sanjam o...

Punom frizidiru,redovnom mesecnom primanju, bilo kakvo odmoru... A o ovim ostrivima nemam vremena da mastam.

Najnovije

Kolumnisti