Potrebno (za šest kolača):

- 3 jaja

- ¼ šolje brašna

- 250 grama čokolade (mlečne ili čokolade za kuvanje)

Priprema:

U posudu razbijte jaja, dodajte brašno i mutite dok se sastojci ne sjedine.

Čokoladu stavite u šerpu i rastopite je, a zatim dodajte smesu sa jajima i brašnom. Promešajte da se sastojci sjedine.

Sjedinjenu masu sipajte u pleh sa okruglim kalupima, u koji ćete pre toga staviti papirne korpice.

Pecite ih oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni Celzijusovih. Imajte na umu da kolači spolja treba da budu pečeni, ali da unutra ostanu tečni, da biste imali "lavu" kada gricnete kolač.

Pogledajte u videu kako se pravi:

Probajte i ovo:

Čokoladni kolač sa crnim vinom

Ljubitelji mafina, uključite rerne!