Evo recepta, a evo i razloga više za uživanje u kuvanom vinu ove zime.
Jedna caša kuvanog vina može pozitivno uticati na nivo holesterola.
Istraživanje nedavno sprovedeno u Španiji pokazalo je da crno grožde u svim svojim "pojavnim oblicima" snižava nivo holesterola. Kod osoba koje nemaju povišen nivo holesterola, nakon caše vina on se spušta za devet, a kod onih koji imaju povišen holesterol, za cak 12 odsto.
Sad kad imate ove podatke da "umirite savest", evo i recepta:
Sastojci:
5 decilitara polusuvog crnog vina
2,5 decilitara vode
3 kašike šecera
1/2 kašicice karanfilica
malo cimeta
nekoliko kriški pomorandže
Priprema:
U sud stavite vodu, dodajte šecer pa zagrejte. Dodajte karanfilic i cimet kad prokljuca pa sipajte vino. Nastavite da grejete, ali ovaj put do kljucanja.
U caše od debljeg stakla sa ruckom ili šolje stavite jednu, dve kriške pomorandže, sipajte vino, poslužite i uživajte.