Ovo zahteva malo više vremena… Verovatno više nego što ste uglavnom spremni da potrošite na prženje krompira, ali - vikend je pred nama!
Za savršen pomfrit potrebni su vam, prema uputstvima na 9Honey Kitchen koje prenosi "Dejli mejl", krompir i biljno ulje, jasno. I so, ako jedete slano, naravno.
Ali za pravi odnos krckave korice spolja i mekoće iznutra moraćete malo da se potrudite. Krompirići se prže u dve faze, između kojih je potrebno vreme za hlađenje.
Krompir dobro operite, oljuštite, a zatim isecite na štapiće, pa ga isperite u vodi.
U dubljoj šerpi zagrejte vodu do ključanja, pa stavite krompir, a zatim smanjite vatru i sačekajte da se krompir malčice skuva (ne sasvim, ali toliko da omekša).
Onda ga stavite u frižider na jedno dva sata, da se dobro ohladi. Zatim ga izvadite, ugrejte dobro ulje, pržite ga pet minuta, a onda ga ponovo stavite u frižider na dva sata.
Zatim opet zagrejte ulje, pržite krompir još osam minuta dok ne dobije zlatnu koricu, zatim ubrusima upijte višak ulja, posolite ga i uživajte.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!