Pomfrit - kako da bude hrskav
MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac 

  Ovo zahteva malo više vremena… Verovatno više nego što ste uglavnom spremni da potrošite na prženje krompira, ali - vikend je pred nama!

Za savršen pomfrit potrebni su vam, prema uputstvima na 9Honey Kitchen koje prenosi "Dejli mejl", krompir i biljno ulje, jasno. I so, ako jedete slano, naravno.

Ali za pravi odnos krckave korice spolja i mekoće iznutra moraćete malo da se potrudite. Krompirići se prže u dve faze, između kojih je potrebno vreme za hlađenje.

Krompir dobro operite, oljuštite, a zatim isecite na štapiće, pa ga isperite u vodi.

U dubljoj šerpi zagrejte vodu do ključanja, pa stavite krompir, a zatim smanjite vatru i sačekajte da se krompir malčice skuva (ne sasvim, ali toliko da omekša).

Onda ga stavite u frižider na jedno dva sata, da se dobro ohladi. Zatim ga izvadite, ugrejte dobro ulje, pržite ga pet minuta, a onda ga ponovo stavite u frižider na dva sata.

Zatim opet zagrejte ulje, pržite krompir još osam minuta dok ne dobije zlatnu koricu, zatim ubrusima upijte višak ulja, posolite ga i uživajte.

Trik za savršen pečeni krompir