Gotovo da nema deteta, a ni odraslog čoveka koji ne voli pečene krompiriće. Zato je tim kuvara koji rade za sajt Good Housekeeping podelio recept pomoću kojeg će pečeni krompiri uvek biti hrskavi spolja i mekani unutra.
Trik je u tome da ih kuvate tačno određeno vreme, i da koristite "tajni" sastojak - brašno.
Prvo što treba da uradite je da se pobrinete da krompiri budu delimično skuvani pre nego što ih stavite u rernu. To će ih malo omekšati i "dozvoliti" da se prilikom pečenja "uhvati" korica na ivicama, pa će krompir biti hrskaviji.
Kuvari kažu da je važno da krompir kuvate tačno 12 minuta jer će u suprotnom biti previše mekani i prekuvani.
Zatim savetuju da posle kuvanja ocedite krompir i ostavite da se prosuši tri minuta.
Sledi mali trik koji će vas odvesti do savršeno hrskavih pečenih krompira - delimično skuvan i proceđen krompir pospite brašnom.
Na kraju, veoma je važno da pre pečenja stavite malo ulja na pleh, a zatim ga zagrejete u rerni. Tek kada ulje bude vrelo, stavite krompir na pleh i pecite krompir uobičajeno.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!