Pečeni krompir, recept za pečeni krompir
MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac 

Gotovo da nema deteta, a ni odraslog čoveka koji ne voli pečene krompiriće. Zato je tim kuvara koji rade za sajt Good Housekeeping podelio recept pomoću kojeg će pečeni krompiri uvek biti hrskavi spolja i mekani unutra.

Trik je u tome da ih kuvate tačno određeno vreme, i da koristite "tajni" sastojak - brašno.

Prvo što treba da uradite je da se pobrinete da krompiri budu delimično skuvani pre nego što ih stavite u rernu. To će ih malo omekšati i "dozvoliti" da se prilikom pečenja "uhvati" korica na ivicama, pa će krompir biti hrskaviji.

Kuvari kažu da je važno da krompir kuvate tačno 12 minuta jer će u suprotnom biti previše mekani i prekuvani.

Zatim savetuju da posle kuvanja ocedite krompir i ostavite da se prosuši tri minuta.

Sledi mali trik koji će vas odvesti do savršeno hrskavih pečenih krompira - delimično skuvan i proceđen krompir pospite brašnom.

Na kraju, veoma je važno da pre pečenja stavite malo ulja na pleh, a zatim ga zagrejete u rerni. Tek kada ulje bude vrelo, stavite krompir na pleh i pecite krompir uobičajeno.