Ako postite, evo recepta za pitu koja se brzo i lako pravi.

Sastojci:

Jedna i po glavica svežeg kupusa, srednje veličine, ili jedna veća

800 grama kora za pitu

Šolja ulja

So i biber po ukusu

Priprema:

Kupus isecite "na rezance", posolite i dinstajte na ulju, dodajući pomalo vode, a kad se izdinsta, dodajte bibera po želji.

Tri, četiri kore za pitu poprskajte uljem, pa složite jednu na drugu, a zatim ravnomerno pospite delom dinstanog kupusa. Zamotajte kore i slažite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Ponavljajte dok ne potrošite kore i kupus, pa složenu pitu poprskajte mešavinom ulja i vode.

Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni četrdesetak minuta, ili dok ne porumeni.

Kad se ispeče, izvadite iz rerne, pokrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi, isecite i služite. Prijatno!

Kakvu pitu vi najviše volite?