Karbonara je klasičan recept za testeninu, koji se već decenijama priprema širom sveta. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za mirisni, svilenkasti sos koji ovaj recept čini bezvremeno ukusnim!

Sastojci:

400 grama špageta (ili druge testenine po izboru)

Tri jaja

100 grama parmezana

Pet kriški suve slanine

Dva čena belog luka

Crni biber, so

Priprema:

Špagete stavite u ključalu vodu, posolite je i kuvajte ih po uputstvima sa pakovanja.

U većoj posudi, umutite jaja i narendani parmezan. U tiganju na srednjoj vatri, propržite slaninu iseckanu na kockice. Izvadite komadiće slanine, a u tiganj dodajte iseckani beli luk, i pržite ga dok ne omekša. Dodajte obarene i oceđene špagete, promešajte i skinite sa vatre. Uz neprestano mešanje, prelijte špagete mešavinom jaja i sira, i po potrebi dodajte i malo vode u kojoj se kuvala testenina. Važno je da mešate kako se jaja ne bi zgrušala, već lepo pomešala sa masnoćom iz slanine i drugim sastojcima.

Karbonara se, tradicionalno, pred serviranje začinjava velikom količinom crnog bibera, i po potrebi uz još parmezana.

Koji je vaš omiljeni sos za testeninu? Recite nam u komentarima!