Karbonara je klasičan recept za testeninu, koji se već decenijama priprema širom sveta. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za mirisni, svilenkasti sos koji ovaj recept čini bezvremeno ukusnim!
Sastojci:
400 grama špageta (ili druge testenine po izboru)
Tri jaja
100 grama parmezana
Pet kriški suve slanine
Dva čena belog luka
Crni biber, so
Priprema:
Špagete stavite u ključalu vodu, posolite je i kuvajte ih po uputstvima sa pakovanja.
U većoj posudi, umutite jaja i narendani parmezan. U tiganju na srednjoj vatri, propržite slaninu iseckanu na kockice. Izvadite komadiće slanine, a u tiganj dodajte iseckani beli luk, i pržite ga dok ne omekša. Dodajte obarene i oceđene špagete, promešajte i skinite sa vatre. Uz neprestano mešanje, prelijte špagete mešavinom jaja i sira, i po potrebi dodajte i malo vode u kojoj se kuvala testenina. Važno je da mešate kako se jaja ne bi zgrušala, već lepo pomešala sa masnoćom iz slanine i drugim sastojcima.
Karbonara se, tradicionalno, pred serviranje začinjava velikom količinom crnog bibera, i po potrebi uz još parmezana.
Koji je vaš omiljeni sos za testeninu? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti