Ako volite krekere, znajte da ih vrlo lako možete napraviti i sami.

Sastojci:

Dve šolje brašna

Tri kašičice praška za pecivo

Kašika šećera

Pola kašičice soli

150 grama putera

Dve kašike ulja

Krupnija so za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U posudu pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, šećer i so, pa izmešajte. Zatim dodajte 90 grama putera isečenog na listiće, pa još mutite, a kada se sjedini, dodajte ulje.

Ugrejte rernu na 200 C. Postavite veliki, ravan pleh papirom za pečenje i ostavite ga sa strane.

Smanjite brzinu miskera i postepeno dodajte oko 150 mililitara vode i napravite loptu od testa. Zamotajte ga u foliju i ostavite da odstoji desetak minuta.

Radnu površinu pospite brašnom i razvucite testo tanko. Okruglim kalupom (za to može da posluži i neka manja čaša) vadite testo i ređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. To radite dok potpuno ne utrošite testo, a zatim čačkalicom napravite rupice na svakom krekeru.

Stavite u rernu da se peče oko deset minuta, a u međuvremenu rastopite 60 grama putera. Kada izvadite krekere iz rerne, premažite ih istopljenim puterom i pospite malo krupnije soli. Ostavite da se ohlade i poslužite.