Ako volite krekere, znajte da ih vrlo lako možete napraviti i sami.
Sastojci:
Dve šolje brašna
Tri kašičice praška za pecivo
Kašika šećera
Pola kašičice soli
150 grama putera
Dve kašike ulja
Krupnija so za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U posudu pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, šećer i so, pa izmešajte. Zatim dodajte 90 grama putera isečenog na listiće, pa još mutite, a kada se sjedini, dodajte ulje.
Ugrejte rernu na 200 C. Postavite veliki, ravan pleh papirom za pečenje i ostavite ga sa strane.
Smanjite brzinu miskera i postepeno dodajte oko 150 mililitara vode i napravite loptu od testa. Zamotajte ga u foliju i ostavite da odstoji desetak minuta.
Radnu površinu pospite brašnom i razvucite testo tanko. Okruglim kalupom (za to može da posluži i neka manja čaša) vadite testo i ređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. To radite dok potpuno ne utrošite testo, a zatim čačkalicom napravite rupice na svakom krekeru.
Stavite u rernu da se peče oko deset minuta, a u međuvremenu rastopite 60 grama putera. Kada izvadite krekere iz rerne, premažite ih istopljenim puterom i pospite malo krupnije soli. Ostavite da se ohlade i poslužite.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca