Corba od bundeve recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Krem-čorba od bundeve

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ova čorba je toliko ukusna da bez problema "osvaja" i one koji ne vole bundevu naročito.

Izvor: Guliver/Getty Images/anyaivanova

Evo sjajnog i jednostavnog recepta kada vam zafali ideja za ručak.

Sastojci:

Bundeva od oko 500 grama

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Dve šargarepe

So i biber po ukusu

Ulje

Dva decilitra neutralna pavlake

Malo ruzmarina

Priprema:

Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je na komade i pecite u rerni oko 15 minuta.

U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja pa propržite crni luk, zatim dodajte beli luk i pečene komade bundeve, kao i šargarepu iseckanu na kolutiće. Nalijte vodu tako da "prekrije" sve sastojke i kuvajte oko pola sata.

Kada je bundeva kuvana, dodajte soli i bibera po ukusu, malo ruzmarina, a zatim sipajte neutralnu pavlaku. Sklonite čorbu sa šporeta i sve sastojke umutite štapnim mikserom.

Čorbu poslužite toplu.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Saveta

Nema potrebe da se bundeva pece u rerni, samo se doda i nalije vodom i treba joj ukupno pola sata da se skuva. Ja uz luk, proprzim i malo djumbira u prahu i kasicicu karija, a pored sargarepe dodam i jedan krompir.

Seja

Nije potrrbno peci

.

Mmmmmm.....

Inicijalizacija u toku...
loader