Evo sjajnog i jednostavnog recepta kada vam zafali ideja za ručak.

Sastojci:

Bundeva od oko 500 grama

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Dve šargarepe

So i biber po ukusu

Ulje

Dva decilitra neutralna pavlake

Malo ruzmarina

Priprema:

Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je na komade i pecite u rerni oko 15 minuta.

U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja pa propržite crni luk, zatim dodajte beli luk i pečene komade bundeve, kao i šargarepu iseckanu na kolutiće. Nalijte vodu tako da "prekrije" sve sastojke i kuvajte oko pola sata.

Kada je bundeva kuvana, dodajte soli i bibera po ukusu, malo ruzmarina, a zatim sipajte neutralnu pavlaku. Sklonite čorbu sa šporeta i sve sastojke umutite štapnim mikserom.

Čorbu poslužite toplu.