Evo sjajnog recepta kada vam ponestane ideja za ručak ili večeru – sprema se lako i prilično brzo, a veoma je ukusno.
Sastojci:
Pola kilograma krompira, isečenog na četvrtine
Četiri šargarepe srednje veličine, isečene na krupnije komade
Jedan crveni luk, isečen na kolutiće
Kašika maslinovog ulja
Šest čenova belog luka
Kašičica i po suvog bosiljka (podeljeno)
Kašičica i po soli (podeljeno)
Kašičica bibera (podeljeno)
Kašičica mlevene paprike
Četiri pileća bataka
Dvoja pileća prsa sa kostima
Jedan manji limun, isečen na kolutove
Oko 140 grama svežeg spanaća
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. U veću posudu stavite krompir, šargarepu, luk, maslinovo ulje, beli luk i kašičicu bosiljka, ¾ kašičice soli i pola kašičice bibera, pa izmešajte. Sipajte u veći pleh, koji ste prethodno podmazali.
U manju posudu pomešajte mlevenu papriku i ostatak bosiljka, so i biber, pa ovom mešavinom pospite piletinu. Zatim je stavite u pleh, preko povrća, a odozgo stavite i kolutove limuna. Pecite oko 35-40 minuta ili dok povrće ne omekša.
Izvadite iz rerne i odvojite piletinu na tanjir, a povrće neka ostane u plehu. Odozgo stavite svež spanać i pecite još osam do deset minuta. Izvadite iz rerne i promešajte povrće, a zatim ga poslužite zajedno sa piletinom.
Kako vi najviše volite da spremate piletinu?
"Pogledajte dobro oči ovog čoveka, hoću da svi Rusi vide": Srna objavio potresnu fotografiju, ledi krv u žilama
"Pomislio sam da su sve shvatili, a onda ne uradimo najlakšu stvar na svetu": Željko Obradović o Partizanovih 2-7
Sudije oštetile Partizan u ključnom napadu Barselone: Krupna greška se jasno vidi na video-snimku!
Navijači Partizana prvi put zviždali svom igraču: Gube strpljenje za njega, evo čije su ime skandirali!
Partizanov alarm gori, što pre mora da krene sa dna! Tabela Evrolige posle petog poraza crno-belih u nizu