Evo sjajnog recepta kada vam ponestane ideja za ručak ili večeru – sprema se lako i prilično brzo, a veoma je ukusno.
Sastojci:
Pola kilograma krompira, isečenog na četvrtine
Četiri šargarepe srednje veličine, isečene na krupnije komade
Jedan crveni luk, isečen na kolutiće
Kašika maslinovog ulja
Šest čenova belog luka
Kašičica i po suvog bosiljka (podeljeno)
Kašičica i po soli (podeljeno)
Kašičica bibera (podeljeno)
Kašičica mlevene paprike
Četiri pileća bataka
Dvoja pileća prsa sa kostima
Jedan manji limun, isečen na kolutove
Oko 140 grama svežeg spanaća
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. U veću posudu stavite krompir, šargarepu, luk, maslinovo ulje, beli luk i kašičicu bosiljka, ¾ kašičice soli i pola kašičice bibera, pa izmešajte. Sipajte u veći pleh, koji ste prethodno podmazali.
U manju posudu pomešajte mlevenu papriku i ostatak bosiljka, so i biber, pa ovom mešavinom pospite piletinu. Zatim je stavite u pleh, preko povrća, a odozgo stavite i kolutove limuna. Pecite oko 35-40 minuta ili dok povrće ne omekša.
Izvadite iz rerne i odvojite piletinu na tanjir, a povrće neka ostane u plehu. Odozgo stavite svež spanać i pecite još osam do deset minuta. Izvadite iz rerne i promešajte povrće, a zatim ga poslužite zajedno sa piletinom.
Kako vi najviše volite da spremate piletinu?
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina