Uskršnji post je u toku, a evo ideje šta da spremite ako postite.

Sastojci:

Pola kilograma krompira

200 grama brašna

2/3 šolje prezli

So

Priprema:

Dobro operite krompir i skuvajte ga, a zatim oljuštite. Dok je još vruć, ispasirajte ga, posolite, dodajte brašno i zamesite testo.

Pazite da ne stavite previše brašna jer će knedle biti mnogo tvrde, a ako ne stavite dovoljno, raspadaće se prilikom kuvanja. Da li će vam biti potrebno malo manje ili više brašna u odnosu na količinu u receptu zavisi i od kvaliteta brašna i od krompira.

Kada ste zamesili testo, razvijte ga oklagijom, odvajajte komade testa koje ćete onda rukama oblikovati u lopticu.

Oblikovane knedle spustite u kipuću vodu koju ćete posoliti i izvadite ih onda kada isplivaju na površinu. Uvaljajte ih u prezle i poslužite ih tople, najbolje kao prilog sa kuvanim povrćem.

Kako vi spremate knedle od krompira? Pišite nam u komentarima!