Evo kako da spremite ukusne posne pljeskavice od krompira, pirinča i šargarepe.

Sastojci:

Pola kilograma krompira

100 grama pirinča

Dve manje glavice crnog luka

Dve šargarepe (izrendati)

Pet kašičica iseckanog peršuna

Dve kašike ulja

Malo soli

Priprema:

Oljuštite krompir i skuvajte ga, a zatim ga umutite mikserom.

Skuvajte pirinač, a u međuvremenu propržite luk i šargarepu.

U posudu pomešajte umućeni krompir sa skuvanim pirinčem, dodajte propržen luk i šargarepu, iseckan peršun, posolite po ukusu. Ovu smesu podelite na 14 do 16 porcija i rukama oblikujte pljeskavice.

Pecite ih na ulju dok ne dobiju braonkastu nijansu i krckavu koricu, pa ih poslužite tople.

Kako vi pravite posne pljeskavice?