Brza i ukusna testenina, idealna za dane posta na ulju - ukus će vas oduševiti, a pošto sadrži i masti biljnog porekla, prilično je zasitna.
Sastojci:
400 grama testenine bez jaja
Dva praziluka
Dva čena belog luka
Biljna pavlaka za kuvanje
Kačkavalj biljnog porekla
Bosiljak
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani praziluk i beli luk. Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.
Kada praziluk lepo omekša, zalijte ga biljnom pavlakom za kuvanje, i dodajte bosiljak. Krčkajte dok se ne zgusne, začinite solju i biberom. Kada je testenina kuvana, pomešajte je sa sosom, narendajte odozgo biljni kačkavalj i još jednom pobiberite, biber i praziluk se odlično slažu. Servirajte toplo.
Na koji način vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!
"Nije namerna? Prošle godine se niste oglašavali": Partizan odgovorio ABA ligi, Savić objavio snimak sa derbija
2 povećanja plate za prosvetare u 2025: Oglasio se Miloš Vučević nakon sastanka sa predstavnicima sindikata
Velika briga za Crvenu zvezdu: Mesec dana bez igrača koji je počeo skoro svaki meč
"Hvala Drčeliću i Čoviću": Prva izjava Sferopulosa posle produžetka ugovora sa Zvezdom, otkrio planove i ciljeve
Srđan Blagojević svestan situacije u Partizanu: Znam da ne možemo da dovedemo vrhunske igrače