Salata sa jajima recepti za salate sa kuvanim jajima.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Tri salate koje možete da napravite sa jajima

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Uskrs je prošao, imate višak kuvanih jaja? Napravite ove ukusne salate!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/happy_lark

Ako ste farbali jaja za Uskrs, sigurno vam je preostalo barem još nekoliko komada za koje niste sigurni kako da ih iskoristite. Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok-salate!

Sa lososom i mirođijom

Kuvana jaja isecite na kockice. Obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.

Sa tunjevinom i krompirom

Probajte recept za salatu "nisoaz", čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.

Sa testeninom

Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.

Šta vi radite sa viškom jaja nakon praznika? Recite nam u komentarima!

Pogledajte i ove recepte za jela od preostalih uksršnjih jaja:

Salate, prste da poližeš!

Mimoza salata, kisela jaja...

Uskršnja jaja: Koliko dugo su jestiva

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljubica

5 barenih jaja oljuštiti i odvojiti zumana a belanca iseckati na kockice. Iseckati sitno i dva mlada crna luka i dodati belancima. Zumanca izgnječiti, dodati jedan sitno iseckan čen belog luka, punu kašičicu senfa, 1-2 kašike krem sira (a la kajmak), 2 kašike majoneza i kašiku pavlake. Sve izmešati i onda dodati belanca i crni luk. Dodati peršun, so i biber po ukusu.

ZVEZDA

S kojim jajima? Jedino da kuvam ponovo, moja se pojedu ko da ih nikad nisu videli taman i da ofarbam trista. A kad preko godine pitam: hocete da skuvam neko jaje? Odgovor je: ma jok bre zeno sta ti je,ko ce da jede kuvana jaja, nismo na slavi.

Inicijalizacija u toku...
loader