Ako su vam dosadile faširane šnicle i punjene tikvice, evo ideje za ukusan i brz ručak sa mlevenim junećim mesom. Potrebno vam je desetak minuta da ga "složite" u pleh, a onda samo treba da sačekate da se ispeče.

Sastojci:

Dve paprike oprane i iseckane na kockice

Pola kilograma mlevene junetine

Glavica crnog luka, sitno iseckanog

Jedan čen belog luka, sitno iseckan

Malo ulja

Dve šolje goveđe supe (iz kocke)

250 mililitara pirea od paradajza

Šoljica pirinča, nekuvanog

Suvi začin od povrća

Mirođija

150 grama izrendane mocarele ili drugog tvrdog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Na malo ulja izdinstajte crni luk, pa dodajte papriku isečenu na kockice i disntajte još dva-tri minuta.

Za sos, pomešajte supu iz kocke, pire od paradajza, začine i beli luk.

U vatrostalnu posudu stavite meso, dodajte pirinač i povrće i pomešajte, meso izgnječite viljuškom, da bude rastresito. Zatim sve zalijte sosom i izgnječite viljuškom još malo. Pecite 35 minuta, zatim pospite rendanim sirom i pecite još petnaestak minuta.

Imate li vi neki dobar recept za jela sa mlevenim mesom?