Ne treba vam previše vremena da ih spremite, a uživaćete u ukusnom obroku.
Sastojci:
400 grama šampinjona
50 grama slanine
50 grama kačkavalja
Jedan veći praziluk
Malo bibera
Malo soli
Čen belog luka
Malo peršuna
Ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Operite pečurke i očistite ih, odvojite kapice od "drške", a zatim odsečene "drške" isecite na sitne kocke.
Operite i očistite praziluk, isecite ga na kockice i malo propržite na ulju, a u međuvremenu, kačkavalj isecite, takođe na kockice. Proprženom praziluku dodajte i isečeni deo pečuraka, sitno iseckanu slaninu i beli luk. Posolite, dodajte malo bibera, pa ostavite da se krčka dok voda ne ispari, na kraju dodajte peršun i promešajte.
Kapice šampinjona poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i punite ih nadevom. Pecite oko 15 minuta, izvadite iz rerne, na svaku pečurku odozgo stavite malo kačkavalja i vratite u rernu, tek toliko da se kačkavalj istopi.
Ostavite da se kratko ohladi i uživajte u sjajnom ručku.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji