Ne treba vam previše vremena da ih spremite, a uživaćete u ukusnom obroku.

Sastojci:

400 grama šampinjona

50 grama slanine

50 grama kačkavalja

Jedan veći praziluk

Malo bibera

Malo soli

Čen belog luka

Malo peršuna

Ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Operite pečurke i očistite ih, odvojite kapice od "drške", a zatim odsečene "drške" isecite na sitne kocke.

Operite i očistite praziluk, isecite ga na kockice i malo propržite na ulju, a u međuvremenu, kačkavalj isecite, takođe na kockice. Proprženom praziluku dodajte i isečeni deo pečuraka, sitno iseckanu slaninu i beli luk. Posolite, dodajte malo bibera, pa ostavite da se krčka dok voda ne ispari, na kraju dodajte peršun i promešajte.

Kapice šampinjona poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i punite ih nadevom. Pecite oko 15 minuta, izvadite iz rerne, na svaku pečurku odozgo stavite malo kačkavalja i vratite u rernu, tek toliko da se kačkavalj istopi.

Ostavite da se kratko ohladi i uživajte u sjajnom ručku.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!