Osvežavajuća poslastica gotova za pet minuta!
Sastojci:
Pola kilograma breskvi, oljuštenih i isečenih na kriške
60 grama smeđeg šećeraž
Pola kašičice cimeta
Mrvica soli
340 grama grčkog jogurta
115 grama slatke pavlake
Dve kašičice ekstrakta vanile
Kašičica ekstrakta badema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Breskve u jednom sloju stavite u pleh, na papir za pečenje. Pospite ih šećerom, cimetom i mrvicom soli i pecite dvadesetak minuta, dok ne omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.
U većoj činiji pomešajte grčki jogurt, ekstrakt vanile i ekstrakt badema. U drugoj činiji, mikserom mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte u grčki jogurt.
U smesu dodajte breskve, izgnječite ih gnječilicom za pire, tako da ostanu komadići breskve.
Ostavite da se stegne i služite hladno, ukrašeno svežim breskvama.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu