Osvežavajuća poslastica gotova za pet minuta!
Sastojci:
Pola kilograma breskvi, oljuštenih i isečenih na kriške
60 grama smeđeg šećeraž
Pola kašičice cimeta
Mrvica soli
340 grama grčkog jogurta
115 grama slatke pavlake
Dve kašičice ekstrakta vanile
Kašičica ekstrakta badema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Breskve u jednom sloju stavite u pleh, na papir za pečenje. Pospite ih šećerom, cimetom i mrvicom soli i pecite dvadesetak minuta, dok ne omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.
U većoj činiji pomešajte grčki jogurt, ekstrakt vanile i ekstrakt badema. U drugoj činiji, mikserom mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte u grčki jogurt.
U smesu dodajte breskve, izgnječite ih gnječilicom za pire, tako da ostanu komadići breskve.
Ostavite da se stegne i služite hladno, ukrašeno svežim breskvama.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!