Evo šta vam je potrebno za krompir salatu po tradicionalnom nemačkom receptu.

Sastojci:

450 grama mladog krompira (iseći na polovine)

Tri tanka parčeta slanine

Manja glavica crvenog luka

Oko 30 mililitara jabukovog sirćeta

Kašika vode

Kašika maslinovog ulja

Pola kašike senfa

Pola kašičice šećera

Malo soli i bibera

Dva praziluka

Priprema:

U šerpu najpre stavite krompir, nalijte vodu i dodajte malo soli, pa ga kuvajte oko 15-20 minuta ili dok ne bude mekan. Ocedite krompir i ostavite da se ohladi, pre nego što ga premestite u posudu u kojoj ćete praviti salatu.

U tiganju na srednjoj vatri propržite slaninu dok ne postane krckava. Sačuvajte oko dve kašike masti koja se ocedi u tiganju, a slaninu prebacite na ubrus da se ocedi.

U tiganju propržite crveni luk dok ne omekša, oko tri minuta. Dodajte jabukovo sirće, vodu, maslinovo ulje, senf i šećer. Kada smesa počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte soli i bibera. U to dodajte iseckan mladi luk, pa sve to nalijte preko krompira.

Dobro izmešajte i salatu poslužite toplu.

Kako vi spremate krompir salatu? Pišite nam u komentarima!