Piletina može da se spreči na mnogo načina, evo jednog vrlo ukusnog. 

Sastojci:

Oko kilogram pilećeg mesa

Tri čena belog luka

Dve tikvice

Pola šolje maslina

400 grama paradajz-pirea

250 grama čeri paradajza

Maslinovo ulje

1/3 šolje svežeg bosiljka

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.  

Piletinu poređajte u veliki, podmazan tiganj, pa stavite da se proprži na vatri oko pet minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Okrenite meso i propržite sa druge strane, pa prebacite na tanjir.

Iscedite višak ulja iz tiganja, pa ga vratite na vatru, a onda u njemu propržite luk.

Dodajte u tiganj i tanko isečene tikvice, masline i paradajz pire. Kada provri, u tiganj dodajte i proprženu piletinu, a zatim sve sastojke prebacite u pleh i stavite u rernu i pecite oko 15 minuta.

U međuvremenu, isecite čeri paradajz, pa ga dodajte u pleh i pecite još 10-15 minuta. Po želji dodajte soli i bibera, a kada izvadite iz rerne, odozgo pospite bosiljak i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!