Evo kako se sprema rolat sa malinama i kremastim filom.

Sastojci:

Šest belanaca

200 grama šećera

Kašika belog sirćeta

Za fil:

Pola litra slatke pavlake

300 krem sira

Pet kašika šećera u prahu plus kašika šećera za posipanje

200 grama malina

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni.

Umutite belanca, pa zatim dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg, dodajte sirće i mutite još malo. Smesu nalijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko pola sata.

Koru urolajte zajedno sa čistom krpom ili folijom i ostavite da se ohladi. U međuvremenu napravite fil – umutite slatku pavlaku, dodajte krem sir i šećer, pa još malo umutite.

Odmotajte koru, premažite filom i odozgo stavite maline, ponovo je savijte u rolat. Odozgo pospite još malo šećera u prahu i ostavite u frižider da se stegne.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!