Isprobajte ovaj jednostavan recept za lagani rolat sa piletinom koji se sprema vrlo brzo.

Sastojci:

Pola šolje narendanog tvrdog sira koji se lepo topi

Kašika pavlake

Jedan čen belog luka, sitno iseckan

Dve kašičice senfa

Četiri pileća bela mesa, isečena na tanke šnicle

300 grama spanaća, opranog i očišćenog

Kašika maslinovog ulja

180 mililitara pileće supe iz kocke

Kašika soka od limuna

Pola kašičice narendane korice limuna

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

U maloj činiji pomešajte rendani sir, pavlaku, beli luk, kašičicu senfa i malo bibera.

Na svaki komad piletine stavite na sredinu spanać, dve kašike mešavine sira i umotajte u rolat. Pričvrstite čačkalicama, da se ne otvara.

Ulje zagrejte u dubljem tiganju, dodajte pileće rolnice, pa pecite pet do osam minuta okrećući ih povremeno, ili dok ne poprime zlatnožutu boju sa svih strana. Smanjite temperaturu, dodajte malo vode, pokrijte i ostavite da se krčka pet do 10 minuta na srednjoj temperaturi.

Kad piletina bude gotova, izvadite je na tanjir, pa u tiganj dolijte pileću supu, sok od limuna, preostalu kašičicu senfa i malo soli. Kuvajte dok se ne zgusne, pa dodajte limunovu koricu.

Izvadite čačkalice iz rolata, isecite na kriške i služite toplo, preliveno sosom.