Isprobajte ovaj jednostavan recept za lagani rolat sa piletinom koji se sprema vrlo brzo.
Sastojci:
Pola šolje narendanog tvrdog sira koji se lepo topi
Kašika pavlake
Jedan čen belog luka, sitno iseckan
Dve kašičice senfa
Četiri pileća bela mesa, isečena na tanke šnicle
300 grama spanaća, opranog i očišćenog
Kašika maslinovog ulja
180 mililitara pileće supe iz kocke
Kašika soka od limuna
Pola kašičice narendane korice limuna
Soli i bibera po ukusu
Priprema:
U maloj činiji pomešajte rendani sir, pavlaku, beli luk, kašičicu senfa i malo bibera.
Na svaki komad piletine stavite na sredinu spanać, dve kašike mešavine sira i umotajte u rolat. Pričvrstite čačkalicama, da se ne otvara.
Ulje zagrejte u dubljem tiganju, dodajte pileće rolnice, pa pecite pet do osam minuta okrećući ih povremeno, ili dok ne poprime zlatnožutu boju sa svih strana. Smanjite temperaturu, dodajte malo vode, pokrijte i ostavite da se krčka pet do 10 minuta na srednjoj temperaturi.
Kad piletina bude gotova, izvadite je na tanjir, pa u tiganj dolijte pileću supu, sok od limuna, preostalu kašičicu senfa i malo soli. Kuvajte dok se ne zgusne, pa dodajte limunovu koricu.
Izvadite čačkalice iz rolata, isecite na kriške i služite toplo, preliveno sosom.
Partizan pregazio Makabi u Beogradskoj areni! Demonstracija moći crno-belih u Evroligi, pao klupski rekord!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
"Oni tuku, a sudije ne sviraju faulove, nemoguće je pobediti!": Trinkijeri pobesneo posle poraza u Evroligi
"Željko nam je pokazao snimak i to je preokrenulo sezonu": Džouns za MONDO otkrio detalje sa sastanka Partizana
Evo kako Partizan sada stoji na tabeli Evrolige: Real Madrid i Barselona su se ovog puta izvukli!