Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa spanaćem!

Sastojci:

Dva čena belog luka

Kašičica đumbira, sveže narendanog

600 grama pilećeg belog mesa, bez kosti

Dve kašičice

300 grama spanaća, opranog i očišćenog

Tri šolje smeđeg pirinča

Malo ulja

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Pirinač stavite da se kuva. U međuvremenu, iseckajte dva čena belog luka i narendajte kašičicu đumbira.

Pileće belo meso isecite na kockice veličine zalogaja.

U dubljem tiganju, zagrejte ulje, dodajte beli luk i đumbir i na tihoj vatri dinstajte oko tri minuta, mešajući povremeno.

Stavite piletinu, dodajte soli i bibera po ukusu, i dinstajte dok meso ne počne da rumeni. Kad je meso skoro gotovo, dodajte spanać, poklopite i ostavite da se kuva još oko tri minuta.

Služite uz smeđi pirinač.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu piletine? Pišite nam!