Isprobajte ovaj recept za ukusan domaći puding od limuna.

Sastojci:

60 grama putera na sobnoj temperaturi
200 grama šećera
Tri krupnija jaja, odvojiti belanca od žumanaca
40 grama brašna
180 mililitara punomasnog mleka
80 mililitara sveže ceđenog soka od limuna
Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, i podmažite puterom vatrostalnu posudu zapremine oko 1,8 litara.

Mikserom mutite puter, šećer i žumanca, dok ne dobijete laku, penastu smesu. Dodajte brašno pomalo, miksirajući sve vreme. Zatim smanjite brzinu miksera, i polako dodajte mleko i sok od limuna.

U drugoj činiji, mikserom (čistim žicama) mutite belanca dok se ne stvori čvrst sneg, pa malo pomalo doajte u smesu sa žumancima, polako mešajući, sve dok se lepo ne sjedini.

Izlijte smesu u vatrostalnu činiju, i stavite u dublji veći pleh u koji ste nalili vode toliko da pokrije 1/3 dubine posude sa pudingom. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i ostavite da se kuva dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, oko 40 minuta.

Gotov puding ostavite da se ohladi i služite posut šećerom u prahu.