Ova torta se sprema zaista jednostavno, a evo šta vam je potrebno.

Sastojci:

220 grama brašna

200 grama šećera

100 grama kakaa

Dve kašičice sode bikarbone

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

Dva jaja

Četiri kašike kafe

240 mililitara neobranog mleka

Pola šolje ulja

Kašičica ekstrakta vanile

300 mililitara slatke pavlake

200 grama šlaga

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni, podmažite dva manja pleha.

U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Izmešajte, pa u sredini napravite udubljenje, a zatim u njega sipajte jaja, kafu, mleko, ulje i ekstrakt vanile. Mutite oko dva minuta da se svi sastojci sjedine, pa zatim nalijte u plehove – kore će biti prilično tanke.

Pecite ih oko 30 do 40 minuta ili dok čačkalica kojom "bocnete" koru ne izađe čista. Ostavite da se kore ohlade, a zatim umutite slatku pavlaku, premažite je preko jedne kore, odozgo stavite drugu koru, a po vrhu premažite umućeni šlag.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!