Ako volite piletinu, predlažemo vam da napravite ovaj paprikaš. Priprema se relativno brzo, i možete ga servirati sa svojim omiljenim prilogom.

Sastojci:

600 grama piletine, filea ili karabataka
Dve glavice luka
Tri paradajza
Četiri čena belog luka
Ljuta papričica
Crvena paprika
Belo vinsko sirće
Lovor
Sveži peršun
So, biber
Maslinovo ulje

Priprema:

Piletinu isecite na kocke i propržite u većoj posudi na maslinovom ulju. Dodajte tri lista lovora, i zalijte sa 50 mililitara belog sirćeta. Kada tečnost ispari, dodajte iseckani luk i beli luk, kao i paradajz isečen na kockice. Krčkajte 7-8 minuta, zatim dodajte sitno seckanu ljutu papriku (količinu odredite po svom ukusu), zajedno sa običnom paprikom isečenom na režnjeve.

Sve zajedno krčkajte na srednjoj vatri dok meso ne bude gotovo, izvadite lovor, pospite peršunom i poslužite uz pirinač ili krompir.