Ne znate šta biste više spremili za doručak ili večeru? Evo ideje za ukusne, krckave pogačice!

Sastojci:

Dve šolje mleka

Četiri jaja

55 grama putera

280 grama brašna

Pola kašičice soli

Pola kašičice mlevenog bibera

¼ šolje parmezana

Dve kašike seckanog vlašca

Kašičica rendane limunove kore

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 stepeni, a kalup za mafine podmažite uljem.

Umutite mleko, jaja i puter, pa zatim dodajte ostale sastojke i sve dobro izmešajte.

Najpre stavite prazan pleh na sedam minuta u zagrejanu rernu. Zatim pažljivo izvadite pleh i sipajte smesu u kalupe. Pecite 18-20 minuta, zatim spustite temperaturu u rerni na 180 stepeni i pecite još oko 15 minuta ili dok pogačice ne postanu braonkaste.

Ostavite da se prohlade i poslužite ih.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!