Evo šta vam je potrebno da biste spremili pohovane raviole.

Sastojci:

Dva veća jaja

125 mililitara mleka

125 grama prezli

50 grama rendanog parmezana

So i biber

450 grama raviola

Ulje za prženje

Priprema:

Pleh obložite papirom za pečenje.

U plićoj posudi umutite jaja i mleko. U drugoj posudi pomešajte prezle i 25 grama parmezana, malo soli i bibiera.

Jedan po jedan ravioli umačite u mešavinu jaja, pa zatim u mešavinu prezli i poređajte na pleh. Stavite u zamrzivač na pola sata.

U dublji tiganj sipajte ulje i zagrejte, a zatim pržite raviole tri-četiri minuta, odnosno dok postanu zlatne boje. Poređajte ih na ubrus da bi upio višak ulja, a zatim odozgo pospite sa preostalih 25 grama permazana.

Poslužite ih uz paradajz sos ili neki drugi sos po vašem ukusu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!