Ukusna, mirisna i neodoljiva! Evo šta vam je potrebno da biste spremili ovu ukusnu testeninu sa govedinom. 

Sastojci:

Tri šolje čeri paradajza

Tri kašike maslinovog ulja

Tri čena belog luka

220 grama pečuraka

340 grama mlevene govedine

Manja glavica crnog luka

Dve kašike paradajz pirea

115 grama maskarpone sira

220 grama testenine

Kašika seckanog bosiljka

Kašika rendanog parmezana

Priprema:

Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Jednu šolju paradajza iseckajte na četvrtine, a preostali paradajz poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Preko prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa ga stavite u rernu na pola sata.

Nakon toga paradajz stavite u blender sa sve sosom koji je otpustio i izblendirajte. Ostavite sa strane.

U tiganj stavite kašiku maslinovog ulja da se zagreje, pa propržite beli luk i dodajte pečurke. Posolite, pobiberite i ostavite da se krčka šest-sedam minuta. Izvadite ih iz tiganja, pa zatim u njega stavite kašiku ulja i propržite govedinu – dodajte soli i bibera po ukusu. Varjačom mešajte meso i razdvojite ga na manje komade.

Kada meso dobije braonkastu boju, dodajte crni luk u to i krčkajte dok ne bude mekan. Zatim u to umešajte izblendirani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i ostavite da se krčka dva minuta, pa dodajte maskarpone sir. Čim se sir istopi, dodajte testeninu u to, kao i pečurke, bosiljak i paradajz isečen na četvrtine.

Polako promešajte da se pasta natopi sosom, ostavite da se krčka oko pet minuta i poslužite. Odozgo pospite malo rendanog parmezana.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!