Ukusna, mirisna i neodoljiva! Evo šta vam je potrebno da biste spremili ovu ukusnu testeninu sa govedinom.
Sastojci:
Tri šolje čeri paradajza
Tri kašike maslinovog ulja
Tri čena belog luka
220 grama pečuraka
340 grama mlevene govedine
Manja glavica crnog luka
Dve kašike paradajz pirea
115 grama maskarpone sira
220 grama testenine
Kašika seckanog bosiljka
Kašika rendanog parmezana
Priprema:
Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Jednu šolju paradajza iseckajte na četvrtine, a preostali paradajz poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Preko prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa ga stavite u rernu na pola sata.
Nakon toga paradajz stavite u blender sa sve sosom koji je otpustio i izblendirajte. Ostavite sa strane.
U tiganj stavite kašiku maslinovog ulja da se zagreje, pa propržite beli luk i dodajte pečurke. Posolite, pobiberite i ostavite da se krčka šest-sedam minuta. Izvadite ih iz tiganja, pa zatim u njega stavite kašiku ulja i propržite govedinu – dodajte soli i bibera po ukusu. Varjačom mešajte meso i razdvojite ga na manje komade.
Kada meso dobije braonkastu boju, dodajte crni luk u to i krčkajte dok ne bude mekan. Zatim u to umešajte izblendirani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i ostavite da se krčka dva minuta, pa dodajte maskarpone sir. Čim se sir istopi, dodajte testeninu u to, kao i pečurke, bosiljak i paradajz isečen na četvrtine.
Polako promešajte da se pasta natopi sosom, ostavite da se krčka oko pet minuta i poslužite. Odozgo pospite malo rendanog parmezana.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti